SHIATSU-PRAKTIJK BARBARA KLUIT
shiatsu, zwangerschapsmassage, klassieke massage, stoelmassage

shiatsu massage Barbara Kluit Krugerstraat

SHIATSU
ZWANGERSCHAPS-
MASSAGE

ALGEMENE INFO
CONTACT
MASSAGE OP LOCATIE

 

SHIATSU

Betekent druk met je vingers en is een massagetechniek uit Japan die voortkomt
uit een lange en rijke oosterse traditie van geneeskunde.

Essentieel is het denken en voelen vanuit het geheel. Alles is, komt voort uit en wordt beïnvloed door één en dezelfde stroom: Ki (levensenergie). De natuur streeft altijd naar balans, dat is eigen aan leven; een voortdurende beweging en interactie van Ki. Deze energie stroomt door een netwerk van onzichtbare orgaanstromen (meridianen) door ons lichaam. De energiebanen staan in verband met het functioneren van onze inwendige organen en met de verdeling van onze totale energie.

Door aanraking breng je de Ki in beweging en kun je deze beïnvloeden. We gebruiken met shiatsu naast de duimen ook de handpalmen, voeten, knieën en soms ellenbogen om gedoseerde druk op het lichaam uit te oefenen. Ook worden strekkingen, rotaties en stille aanraking toegepast om de circulatie van de lichaamsenergie te verbeteren en zo het zelfgenezend vermogen en het lichaamsbewustzijn te versterken. Gestagneerde energie gaat weer stromen, blokkades worden opgeheven en de Ki hervindt zijn natuurlijke loop en het lichaam krijgt de kans zich te herstellen.

Effect: werkt preventief, ontspannend & brengt balans

Shiatsu doet lichaam & geest ontspannen op diep niveau. Het helpt je aandacht naar binnen te richten en zo je lichaamsbewustzijn te versterken en je emotionele evenwicht te verstevigen. Een behandeling is een proces van communicatie en bewustwording van spanningen, stijfheid en zwakte, wat bijdraagt aan een dieper begrijpen en erkennen van jezelf. Als de Ki weer ongehinderd zijn weg kan vinden zorgt dit voor een goede balans tussen lichaam en geest. Volgens de oosterse geneeskunde is een harmonische Ki-stroom een voorwaarde voor onze fysieke-, emotionele- en geestelijke gezondheid. Tijdens de behandeling ontspannen de spieren, wordt de ademhaling dieper, komen gedachten tot rust. De algehele gezondheid en de weerstand worden bevorderd.

Ook als je geen specifieke klachten hebt is shiatsu heerlijk ontspannend, geeft 't je nieuwe energie en gun je jezelf wat extra aandacht!
Shiatsu werkt preventief en kan klachten verhelpen òf anderzijds verzachten.

Voor wie?

Shiatsu is geschikt voor iedereen; groot & klein, dik & dun, jong & oud, met & zonder klachten, ondersteunend voor-, tijdens- & na de zwangerschap.
De behandelingen dragen bij aan een sneller herstel en een geestelijk evenwicht.

Behandeling

De eerste behandeling begint met een kort oriënterend gesprek, waarin ik u vragen stel over gezondheid, de klachten waarvoor u komt en over leefgewoonten zoals voeding, slaap, beweging en dagelijkse bezigheden. Na dit gesprek volgt de diagnose welke wordt gesteld d.m.v. reflexzones op buik, pols, rug òf op de meridianen. Naar aanleiding van mijn bevindingen geef ik u hierna een shiatsubehandeling die het beste aansluit bij de klachten en constitutie van dat moment. in totaal duurt de eerste behandeling ongeveer 1,5 uur en de vervolg-behandeling(en) ± 1 uur.

Shiatsu vindt plaats op een katoenen matras (futon) op de grond en wordt door de kleding van de ontvanger heen gegeven. Aan elke behandeling gaat een kort gesprek vooraf, waarin de ervaringen van de vorige keer worden besproken en de klachten die op dat moment spelen. Na het stellen van een diagnose wordt er een gerichte behandeling gegeven.

Hoeveel behandelingen?

Het aantal behandelingen verschilt per persoon en is natuurlijk afhankelijk van de aard en de ernst van de klacht.
Voor acute problemen zijn vaak een paar behandelingen voldoende. Voor chronische òf landurige klachten zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Bij een vergevorderd stadium van bijvoorbeeld RSI klachten of een burn-out is het raadzaam om een serie wekelijkse behandelingen te ondergaan. Vaak hebben de klachten zich gedurende jaren opgebouwd en moeten vervolgens langzaam worden afgebouwd.

 

Krugerstraat 5A 1091 LB Amsterdam 06-19618100
aangesloten bij VBAG, Zen Shiatsu Vereniging & RBNG/TBNG